τεστ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΗΠΟ

Κήπος και σκύλος
Τα σκυλιά αγαπούν τους κήπους.Τους λατρεύουν.Μπορούν να τρέξουν ελεύθερα,να μυρίζουν, νιώθουν κοντά στη φύση.
Μπορούν να εξασκούν την αγαπημένη τους ασχολία...το σκάψιμο και παίζουν με το αγαπημένο τους παιχνίδι δηλαδή να χαλάνε τα φυτά!
Για να είναι λοιπόν και ο σκύλος και εσείς χαρούμενοι θα πρέπει  να λάβετε κάποια μέτρα.Καλό είναι να μην αφήνουμε τον σκύλο μόνο του στον κήπο για μεγάλα διαστήματα.Αν μένει μόνιμα στον κήπο πρέπει να περνάμε όσο χρονικό διάστημα μπορούμε και συχνά μαζί του, παίζοντας ή απλά επιτηρώντας τον.
Συχνές βόλτες εκτός κήπου θα του προσφέρουν την απαιτούμενη εκτόνωση, ώστε να μην χρειαστεί να εκτονωθεί σκάβοντας το γκαζόν μας.
Καλό είναι να μην διανυκτερεύει στον κήπο.Το βράδυ το επίπεδο ενεργητικότητας του ζώου αυξάνεται,ειδικά τους θερμούς μήνες και το πιθανότερο είναι να εφεύρει διάφορους τρόπους για να αυτοαπασχοληθεί.Το μάσημα των ποτιστικών και το σκάψιμο είναι οι συνηθέστεροι.


Κήπος και γάτα
Έχετε γάτα-επισκέπτρια που σας σκάβει τον κήπο;
Ανοίξτε κάποιες τρύπες και βάλτε μέσα μερικά μπαλάκια ναφθαλίνης.Η μυρωδιά θα την απωθήσει και θα ξεχάσει για καιρό τον κήπο σας!
Μερικές γάτες βρίσκουν την οσμή της αμμωνίας πολύ αποκρουστική,όπως της ναφθαλίνης.Βάλτε σε επιλεγμένα σημεία του κήπου σας ή μέσα στην γλάστρα ένα βαζάκι με αμμωνία ή ναφθαλίνη και σφηνώστε το καλά στο έδαφος ώστε να μην αναποδογυρίζει.Βέβαια θα χρειαστεί να το συμπληρώνετε καμιά φορά.



Η αποτελεσματικότητά τους είναι συζητήσιμη καθώς άλλοι τα βρίσκουν αποτελεσματικά και άλλοι όχι.Πιθανόν να συμβαίνει ότι και με τους ανθρώπους,κάποια μυρωδιά που αρέσει σε μας να είναι εντελώς αποκρουστική για κάποιον άλλον.

Κήπος και φίδια
Τα φίδια στην Ελλάδα τα περισσότερα δεν είναι δηλητηριώδη και κακώς τα φοβόμαστε τόσο,απλώς πρέπει να μάθουμε να τα ξεχωρίζουμε και να μη τα σκοτώνουμε αλλά να απωθούμε από τα μέρη που θέλουμε να προστατέψουμε.
Το θειάφι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κήπους για την απομάκρυνση των φιδιών.Το ρίχνετε περιμετρικά στον κήπο,δημιουργώντας γραμμές στα σημεία (περάσματα) που εισέρχονται τα φίδια. Δεν σκοτώνει τα φίδια,απλώς τα απομακρύνει.
Άν βραχεί το θειάφι χάνει όλη την μυρωδιά που απωθεί τα φίδια.

Κήπος και μυρμήγκια
Τα μυρμήγκια είναι μέρος του οικοσυστήματος. Δεν χρειάζεται να τα καταπολεμάτε στον κήπο γιατί εκεί είναι ωφέλιμα αλλά σε περίπτωση που θέλετε να γλιτώσετε τον κήπο σας από τις ανεπιθύμητες επισκέψεις μπορείτε να ρίξετε καυτερό κοκκινοπίπερο περιμετρικά των παρτεριών ή γύρω από τη βάση του φυτού.Μετά από δυνατή βροχή ή αέρα θα πρέπει να ανανεώσετε το πιπέρι.Να είστε προσεκτικοί κατά την εφαρμογή καθώς το καυτερό πιπέρι μπορεί να ερεθίσει τα μάτια, τη μύτη και το δέρμα.
Μια άλλη λύση λύση για τα μυρμήγκια είναι το σαπουνόνερο.
Τα συστατικά του σαπουνιού είναι επιβλαβείς για τα μυρμήγκια.Εάν γνωρίζετε τα σημεία εισόδου των μυρμηγκιών ψεκάστε το κατευθείαν πάνω στα μυρμήγκια και στην είσοδο της φωλιάς.
Φυσικό αλλά θανατηφόρο!

.

.